Hollanda’nın farklı bölgelerinde ihtiyaç sahiplerine gıda desteği veren Gıda Bankası’nın (Voedselbank) yıllık olarak yaptığı anketin sonucuna göre, gıda bankasından aldığı gıda paketine muhtaç olan kişilerin sayısı, geçtiğimiz yıl artış gösterdi.

Bir önceki yıla göre 2022’de Rotterdam bölgesinde gıda bankasından yardım alanların sayısı yüzde 40, Haaglanden bölgesinde ise yüzde 46 arttığı belirtildi. 

Gıda Bankası verilerine göre şuanda sadece Rotterdam’da 8 bini çocuk olmak üzere, toplam 20 binin üstünde vatandaş Gıda Bankasından gıda desteği alıyor. 

Elde edilen verilere göre Gıda Bankasından yardım alanların sayısı sadece Den Haag ve Rotterdam bölgesinde değil, diğer bölgelerde de artış gösterdi. Groningen’de bu artış yüzde 13 düzeyinde gerçekleşirken, Noord Holland bölgesinde yardım alanların sayısının yüzde 26 arttığı belirtildi.

Gıda bankası, geçen yıl eylül ayında gıda yardım paketi almak için gerekli şartları değiştirerek daha fazla vatandaşa yardım etmeyi hedefledi. Bu değişimle birlikte başvuru sayılarının artacağı tahmin ediliyordu.

Gıda Bankasına başvurmak için hane gelirine bakılıyor. Gelir sınırının hesaplanmasında haneye giren gelirden sabit giderler çıkarılıyor ve kalan paranın yiyecek, giyim ve spor gibi giderlere yetip yetmediğine bakılıyor.

Ülke genelinde toplam 172 Gıda Bankası bulunuyor. Yaklaşık 13 bin gönüllünün çalıştığı gıda bankalarında, geçinemediği ve gıda masrafını karşılayamadığı için kuruma başvuran kişilere dağıtılan gıda paketlerinin içindeki malzemeler, vatandaşlardan, şirketlerden ve diğer kuruluşlardan gelen bağışlarla karşılanıyor.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Voedselbank

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.