Bir mağazaya girildiğinde veya online alışverişlerde genellikle akıllı telefonların kullanıldığı biliniyor. ABN AMRO bankası, bu trendi kullanarak, ATM'lerde de sadece telefonların kullanılacağı bir sisteme geçiş yapmaya hazırlanıyor.

Nu.nl sitesine bir açıklama yapan ABN AMRO direktörü Cynthia Tulp, ABN AMRO'nun kartsız olarak, cep telefonuyla ATM'den para çekme seçeneğini sunan Hollanda'daki ilk banka olacağını söyledi.

Gelecekte giderek daha fazla banka, telefonla ATM'den para çekme imkanı sunacak. Büyük bankaların ortak ATM'si olan sarı renkli Geldmaat, yakın gelecekte chip okuyucularla donatılacak. Bu sayede, mağazada cep telefonuyla ödeme yapmak gibi, para çekerken de akıllı telefon kullanılacak.

Geldmaat gelecek yılın başlarında, bu teknolojiyi kullanıma sunmayı amaçlıyor. QR kodu okuyucularının yerleştirildiği ATM'lerin halihazırda var olduğunu belirten yetkililer, ancak henüz bu sisteme geçiş yapılmadığını söylüyor.

ABN'nin kullandığı teknik, QR kodlarına dayanıyor. Uygulamada bir tarama seçeneği bulunacak. İşlem yapmak isteyen kişi, ekrandan  'banka kartı olmadan para çek' seçeneğini seçip, ardından ekranda beliren okuyucuya telefondaki QR kodunu okutarak işlemi gerçekleştirecek.

Telefonla para çekilirken, para çeken kişinin siz olup olmadığı,  mağazada veya çevrimiçi olarak telefonunuzla ödeme yaptığınızda olduğu gibi "Bir kod veya yüz tanıma yoluyla" yapılacak. Bu nedenle banka kartınıza ait olan PIN kodu artık gerekli olmayacak. Telefonla günde en fazla 500 euro çekilebilecek.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU