Hollanda'nın aşırı sağcı ve İslam karşıtı siyasi figürü Geert Wilders, başbakanlık talebini geri çektiğini duyurdu. Özgürlük Partisi (PVV) lideri olan Wilders, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Daha az göç ve sığınma politikası istiyorum. Hollandalılar öncelikli olmalı" dedi.

Başbakan olabilme ihtimalinin sadece tüm koalisyon partilerinin desteklemesiyle mümkün olabileceğini belirten Wilders, bu durumun gerçekleşmeyeceğini aktardı. Sağ ve aşırı sağ partilerin koalisyon kurmalarını engellememek adına başbakanlık iddiasından vazgeçtiğini ifade etti.

Wilders, "Bir gün Hollanda Başbakanı olacağım, ancak daha fazla Hollandalının desteğiyle. Bu yarın olmasa bile, yarından sonraki gün olacak. Çünkü milyonlarca Hollandalının sesi duyulacak" sözleriyle gelecekteki seçimlerde yeniden aday olacağının sinyalini verdi.

Rutte, NATO liderliği için Erdoğan’ın desteğini aldı Rutte, NATO liderliği için Erdoğan’ın desteğini aldı

Bu karar, Hollanda'daki başbakanlık konusundaki belirsizliği sürdürüyor. 22 Kasım'daki erken genel seçimlerde PVV, %23,5 oy oranı ve 37 sandalye kazanarak üçüncü sırada yer almıştı.

Wilders, 24 sandalyeli Demokrasi için Halk Partisi (VVD), 20 sandalyeli Yeni Sosyal Sözleşme Partisi (NSC) ve 7 sandalyeli Çiftçi Vatandaş Hareketi Partisi (BBB) ile sağ/aşırı sağ koalisyon hükümeti kurmayı amaçlamıştı. Ancak NSC'nin koalisyon görüşmelerinden çekilmesi, Wilders'in hedeflediği meclis çoğunluğuna sahip bir koalisyon hükümetini imkansız kıldı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.