Geçici hükümetin sunduğu ve asgari ücrette altı ayda bir olarak yapılan yasal artışın yanı sıra yüzde 1,2’lik ek artırılmasını düzenleyen yasa tasarısı Senato’ya takıldı. Tasarı çoğunluk tarafından kabul edilmedi.

Action, Almanya, Belçika ve Hollanda’da kanserojen mutfak gereçlerini geri çağırdı Action, Almanya, Belçika ve Hollanda’da kanserojen mutfak gereçlerini geri çağırdı

Hollanda’da 1 Ocak itibariyle saatlik asgari ücret uygulamasına geçildi. Buna göre asgari ücretle çalışanla vatandaşa saat başına 13,27 euro ödeniyor. Hükümet ayrıca Temmuz ayında yapılacak enflasyon endeksli zammın yanı sıra, yüzde 1,2 oranında ek zam yapılmasına olanak sağlayacak tasarıyı kabul etmişti. Buna göre saatlik ücret 13,27 eurodan en az 13,43 euroya çıkacaktı.

Salı günü Senato’nun gündemine gelen tasarı BBB, VVD, SGP, CDA, JA21 ve Forum for Democracy senatörlerinin red oyu vermesi ile rafa kaldırıldı. Koalisyon görüşmelerinde yer alan PVV ise tasarıyı destekleyen parti oldu.
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.