Temsilciler Meclisi’ndeki partilerin çoğunluğu önümüzdeki yıl asgari ücrete yüzde 1,7 oranında ek zam yapmaya karar verdi. Bununla birlikte hem ödenek miktarları hem de Çocuk Bakım Ödeneği ve Çocuğa Bağlı Bütçe miktarlarında artış olacak.

Geçtiğimiz günlerde geçici hükümetin Prinsjesdag’da açıkladığı 2024 Mali Bütçesi, Perşembe günü Temsilciler Meclisinin gündemini oluşturdu. Farklı partilerin sunduğu önergelerinde değerlendirildiği oturumlarda asgari ücretle çalışanları ve ödenek alanları sevindirecek bir konuda uzlaşmaya varıldı.

Yeşil Sol (GL), İşçi Partisi (PvdA) ve Hıristiyan Birlik (CU) partilerinin ortaklaşa sunduğu asgari ücrete ek zam önergesi, Demokratlar 66 (D66), Özgürlük Partisi (PVV), Sosyalist Parti (SP), Volt, Bij1, Den Haan ve Denk Partilerinin desteğini aldı. 

Her yıl olduğu gibi Ocak ayında enflasyona bağlı olarak asgari ücrete zam yapılmakta. Meclis çoğunluğunun kabul ettiği yeni düzenlemeye göre asgari ücret miktarı yıllık olarak tahmin edilen yüzde 3,7’lik zammın yanı sıra ek olarak yüzde 1,7 oranında artırılacak.  Ocak ayından itibaren asgari ücret miktarı saat başına 12,79 eurodan 13,50 euroya çıkacak. 

Bölgesel toplu taşıma ve NS fiyat artışı
2024 yılı için düşünülen bölgesel toplu taşıma ve Hollanda Demir Yolları’ndaki (NS) fiyat artırışı, CU ve GL tarafından sunulan öneri ile geri çekilecek gibi duruyor. Sunulan önerge Meclis çoğunluğu tarafından da destekleniyor. Buna göre toplu taşımada oluşacak masrafın devlete 300 milyon euroya, NS tren biletlerindeki masrafın ise 120 milyon euroya mal olacağı tahmin ediliyor. 

Akaryakıt fiyatlarındaki artışa fren
Şu anda akaryakıta uygulanan özel tüketim vergisinin yılsonunda tamamen sıfırlanacağı düşünülüyordu. Ancak dün yapılan meclis toplantısında çoğunluk bunu aksi yönde karar aldı. Buna göre önümüzdeki yıl ÖTV’nin artmamasına karar verildi. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş