Kızıl Haç, Hollanda'da giderek daha fazla gıda yardımı başvurusu aldıklarını belirtiyor. Yardım kuruluşunun bildirdiğine göre son haftalarda başvuru sayıları oldukça çoğaldı, ancak bu konuda konuşmak utanç kabul edildiği için asıl rakamların daha fazla olduğundan şüpheleniyor.

Dünyada binlerce kişinin yiyecek, su ve barınak gibi hayatın temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirten kuruluş, Hollanda’da da endişelerin artmaya başladığını kaydetti. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Kızıl Haç yetkilisi şuanda birkaç bölgede gıda yardımı yapıldığını ve kısa süre içinde diğer bazı bölgelerde de yardım vermeye başlayacaklarını dile getirdi.

Kızıl Haç sözcüsü Nicole van Batenburg basına verdiği açıklamada, yaz aylarından bu yana özellikle yüksek enflasyon ve sabit giderlerin artmasıyla, kuruma yapılan başvuruların da sürekli artmaya devam ettiğini kaydetti. Van Batenburg, Hollanda2da gıda yardımı vermeye corona döneminde başladıklarını dile getirdi.

Kuruluş kahvaltı paketlerinin yanı sıra, 17,50 euro değerinde alışveriş kartları da dağıtıyor. Bu kartlarla süpermarketlerde alışveriş yapılabiliyor. 

Kızılhaç, ülke çapındaki birlikte çalıştığı diğer kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla yardıma ihtiyacı olan kişilere ulaşıyor. Özellikle gıda kartları mahalle evleri (buurthuizen) gibi halkın genellikle uğradığı mekanlar aracılığıyla dağıtılıyor.

Kızıl Haç tarafından açılan 881 numaralı giro hesabına bağış yapılabiliyor. Bu bağışta sadece gıda yardımı başvurusu seçeneği de bulunuyor. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Kızıl Haç

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.