Rotterdam savcılığı tarafından yapılan açıklamada, Rotterdam’da psikiyatr Jean van Griensven (60) cinayeti ve bir yaralama vakası ile ilgili aranan 24 yaşındaki Bretly Dorder’ın henüz bulunamadığı ve yakalanmasını sağlayacak ihbar için 25.000 euro ödül verileceği belirtildi.

Şu ana kadar kaçak Bretly Dorder hakkında bilinenler
Bretly Dorder (24), 13 Ekim'de Rotterdam Handelsplein'de gerçekleşen olayda Rotterdam'lı psikiyatrist Jean van Griensven (60)’in ölümüne yol açan ateşli silahlı saldırı olayına karışmış olabileceğinden şüpheleniliyor. Cumartesi gününden beri kayıp olan ve Almanya ile Belçika’da da aranan Dorder hakkında bilinenler şu şekilde:

  • Dorder, 24 yaşında, yaklaşık 1,83 metre boyunda "iri yapılı" bir adam olarak tanımlanmakta. Sabit bir ikamet adresi yok.
  • Dorder Temmuz ayında serbest bırakıldı. Rotterdam'daki mahkeme, tehdit, (ağır) saldırı teşebbüsü ve bir ehliyet hırsızlığı gibi üç farklı suçlama nedeniyle hüküm giymesinin beklendiği davasını serbest olarak beklemesine karar verdi.
  • Polis Dorder'in iki fotoğrafını yayınladı ve onun silahlı ve tehlikeli olarak kabul edildiğini vurguladı.
  • Ölümcül silahlı saldırıdan bir hafta sonra Dorder'in Zutphen'da bir bıçaklama olayına karıştığı belirtildi.
  • Dorder sık sık çevrimiçi platformlarda aktif ve Bullchat gibi sohbet odaları üzerinden erkeklerle iletişim kurmakta.
  • Hollanda polisi kaçak hakkında çok fazla ihbar geldiğini ve bu ihbarlardan yola çıkarak Dorder’ın sık sık trenle seyahat ettiğinin tespit edildiği belirtildi.
  • Pazar günü Almanya'nın Wesel kentinde polis, bir kamyon şoförünün yaptığı ihbar üzerine bir operasyon düzenledi. Ancak şüpheli bulunamadı.
  • Yapılan polis açıklamalarında Dorder'i görenlerin kesinlikle kendisi ile irtibata geçmemesi ve derhal 112 acil numarasını araması gerektiği vurgulandı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş