Avrupa Parlamentosu seçimleri başladı. Sabah saat 07:30’da açılan sandıklarda seçmenler oy kullanmaya başladı. Bu yıl Hollanda’dan 8’i Türk, 20 partiden toplam 497 aday, 31 sandalye için yarışacak.

Sandıklar bu akşam saat 21:00’de kapanacak. Daha sonra sandık çıkış anket sonuçları açıklanacak. Seçimin sonucu ise 9 Haziran günü tüm üye ülkelerdeki sandıkların kapanmasının ardından duyurulacak.

AP seçim 04

Avrupa Parlamentosu seçimlerinin resmi sonucu ise 19 Haziran’da ilan edilecek.

AP seçim 03

Bir önceki AP seçimini Hollanda’da, Frans Timmermans liderliğindeki PvdA kazanmış, PVV ise en büyük kaybı yaşayan parti olmuştu. Yaklaşık 13 milyon seçmenin bulunduğu Hollanda’da, son AP seçimine katılım yüzde 41,9 düzeyinde kalmıştı.

Araştırma şirketi Ipsos'un AP seçim anketine göre, aşırı sağcı PVV ile seçimlere ittifak yaparak giren İşçi Partisi ve Yeşil Sol (PvdA/GroenLinks) 8’er sandalye ile ilk sırada yer alacak.

AP seçim 02

Avrupa genelinde yapılan son anketler sağ partilerin oy oranlarında önemli bir artış olduğunu gösteriyor.

Seçim takvimi
AP seçimlerinin en hareketli günü 9 Haziranda yaşanacak. 21 ülkenin seçmeni bu hafta Pazar günü oy kullanacak. 

7 Haziran’da İrlanda, Çekya ve Estonya’da AP seçimleri için oy kullanılacak.
8 Haziran’da İtalya, Malta, Slovakya ve Letonya’da seçmenler sandık başına gidecek. 
9 Haziran'da aralarında Belçika’nın da bulunduğu toplam 21 ülkenin seçmeni oy kullanacak.

Ülkelere göre seçilecek aday sayısı

Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması güncellendi Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması güncellendi

AP seçim

AP’ye Almanya 96, Fransa 81, İtalya 76, İspanya 61, Polonya 53, Romanya 33, Hollanda 31, Belçika 22, Portekiz, Yunanistan, Macaristan ve Finlandiya 21, Avusturya 20, Bulgaristan 17, Danimarka,  Slovakyave Finlandiya 15, Hırvatistan 12, Litvanya 11, Letonya 9, Malta, Lüksemburg ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi 6 milletvekili gönderecek. 
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş