Geçen yıl Mart ayında Zwolle’de bulunan bir McDonald’s restoranında Ali (57) ve Hüseyin(62) Torunları kurşunlayarak öldüren katil zanlısı Veysel Ü. kardeşlerden birinin oğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Veysel Ü.’nün avukatları müvekkillerinin bahsi geçen kişi tarafından tehdit edildiğini ve şantaja maruz kaldığını açıkladı.

Perşembe günü  görülen davada açıklama yapan avukatlar Michel van Stratum ve Esther Blok, müvekkillerinin aşırı baskı altında olduğunu vurguladı ve kendisine yapılan ölüm tehditlerinin onu umutsuzluğa sürüklediğini dile getirdi.

Mahkemede ortaya çıkan bilgilere göre Ali ve Hüseyin kardeşler, cinayetin yaşandığı gün Veysel Ü. ile görüşmek için McDonald’s restoranına gitti. Görüşmede Ali’nin oğluyla Veysel arasındaki yaşanan gerginlik görüşülecekti. Ancak görüşme iki kardeşin öldürülmesi ile sonlandı.

Avukat Blok, olayın yaşanmasından önce, Veysel Ü.’nün bahsi edilen kişi tarafından uzun süre boyunca tehdit edildiğini belirterek, gerekli incelemelerin yapılması talebinde bulundu.

Savcılık ise iddia edilen tehdit ve şantajlarla ilgili soruşturma başlatıldığını, ancak bunun sürdürülmediğini belirtti. Savcı; Ali’nin oğlunun tehditleri iddiasının üzerinde durulduğunu ancak saldırıda hayatını kaybeden iki kardeşin zanlıya yönelik bir tehdit veya şantajda bulunmadığını belirtti.  Savcı  “Savunma, Ali ve Hüseyin'in o uğursuz günde sanığı tehdit edip etmediği sorusuyla sınırlı olmalıdır.” yorumunu yaptı.

Görülen davada Ali Torunlar’ın oğlu ve diğer görgü tanıklarının ifadelerinin dinlenmesine karar verildi. Bir sonraki mahkeme 6 Temmuz ‘da yapılacak. 

Torunlar cinayeti
30 Mart 2022 günü yaşanan kanlı saldırıda Veysel Ü. (33) iki kardeşi gündüz vakti ve restoranda aralarında çocuklarında olduğu bir kalabalık içerisinde öldürmüştü.

Olay yerine çok sayıda polis ve yardım ekipleri sevk edildi. Ali ve Hüseyin Torunlar olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırıdan birkaç saat sonra Veysel Ü. Deventer'deki polis karakoluna giderek teslim oldu. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.