Albert Heijn dağıtım merkezlerinde çalışan FNV ve CNV sendikalarına bağlı yüzlerce personel, maaşlarına zam yapılması istemiyle greve gitti. 

Pazar akşamından itibaren Geldermalsen, Pijnacker ve Zaandam'daki dağıtım merkezlerinde yarı zamanlı çalışan personelle başlayan grev, pazartesi günü saat 07:00 itibariyle tüm dağıtım merkezlerindeki tam zamanlı çalışanların katılımıyla devam ediyor.

Hollanda İşçi Sendikaları Konfederasyonu (FNV) ve Ulusal Hıristiyan Sendikası (CNV), Albert Heijn'e yeni bir toplu iş sözleşmesine yönelik teklifte bulunması için Pazar gecesine kadar süre tanımıştı. Süpermarket zinciri, bir yıl için yüzde 6,6 maaş zammı önerdi ancak yapılan bu teklif sendikalar tarafından yeterli bulunmadı.

Sendika yetkilileri 2022'de enflasyonun yüzde 10,6 olmasına rağmen aynı yıl Albert Heijn çalışanlarına yüzde 2,75 ücret artışı yapıldığını belirtiyor.

FNV, dağıtım merkezlerindeki çalışanların maaşlarının yapısal olarak yüzde 14,3 artırılmasını ve aylık brüt 100 euro ek ödeme yapılmasını talep ediyor. Sendika ayrıca ücretlerin bundan sonra mağaza fiyatlarına göre orantılı şekilde artırılmasını istiyor.

Market rafları boş kalabilir
Grev nedeniyle Albert Heijn mağazalarında ürün tedariki konusunda sıkıntılar yaşanacağı tahmin ediliyor.

Edinilen bilgiye göre Zaandam'daki çalışanlar Salı gününe kadar, Geldermalsen, Pijnacker, Tilburg ve Zwolle'deki çalışanlar ise Çarşamba gününe kadar greve devam edecek.

Albert Heijn dağıtım merkezlerinde yarısı geçici işçi olmak üzere, toplamda yaklaşık altı bin kişi çalışıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş