Türk kızı Dilan lösemi hastasıydı; bu beyaz kan hücrelerinin kanseridir.  Lösemi, akut tedavi olmazsa ciddi şekilde hastalanırsınız ve haftalar veya aylar içinde ölebilirsiniz.

Her şey 2020 şubatında Dilan'ın kendiliğinden hastalanmasıyla başladı.  Doktoru ziyaret ettikten sonra, Prenses Máxima Merkezine gitmek için aceleyle bavulunu topladı.  Sonunda iki yıllık zorlu bir savaşı kazandı.

Dilan ailesi ve arkadaşlarından aldığı yoğun destekle bu iki yıllık savaşı kazandı ve tamamen iyileşti. Genç kızın “Ailesi ve arkadaşlarıyla hayatını kutlama” dileği Make-A-Wish (Bir Dilek Tut) tarafından yerine getirildi. 

Yılda 600'den fazla dilek gerçekleşiyor
Make-A-Wish, her yıl Dilan gibi ağır hastalıklarla mücadele eden 600'den fazla çocuğun dileklerini gerçekleştiriyor. Ancak her bir dileğin gerçekleştirilmesi kolay olmuyor, aksine dikkatli bir planlama ve özel bir süreç gerektiriyor.

Araştırmalar, çok değerli bir dileği gerçekleştirmenin, genç hastalara ve çevrelerine yeniden güç ve güven verdiğini gösteriyor.  Böyle bir dileğin gerçekleşmesi kalıcı bir etki yaratıyor. Dikkatle planlanan ve Büyük bir gurubun A'dan Z'ye kişiye özel, aylarca sürdürdüğü özel bir süreç olan “Dilek Yolculuğu” sevinmeyi, deneyimlemeyi ve anımsamayı yaratıyor. 

Bu süreç tanışma anından başlıyor ve dileğin gerçekleşmesinden çok sonra da devam ediyor. Make-A-Wish, ömür boyu sürecek anıları bu şekilde oluşturur.

Beş yaşındaki Mohamed'in dileği: Polis memuru olmak
Bunun canlı bir örneğini Rotterdam'dan 5 yaşındaki Mohamed'in hikayesinde görebiliriz. Çocukluk çağı nöroblastoma hastası olan Mohamed'in dileği, bir gün polis memuru olmaktı. 

Hollanda'da her yıl 25 ila 30 çocuğa nöroblastom teşhisi konuluyor ve çoğunluğu altı yaşın altında olan bu çocuklardan biri Mohamed'di. Make-A-Wish, Mohamed'in bu büyük dileğini gerçekleştirdi.

Mohamed mide ağrısından şikayet ettiğinde, ailesi midesinin biraz sert olduğunu hissetti.  Mohamed ailesi oğulları doktor tarafından acil servise sevk edildikten kısa süre sonra kötü haberi duydu. Tümör kötü huyluydu. 

Mohamed gerçekleşen dileğinden büyük keyif aldı.  Mohammed bu dileğinin gerçekleşeceğini duyduktan sonra neredeyse başka hiçbir şeyden bahsetmedi.  Gerçekten dört gözle o günü bekledi.

Keyorah'ın dileği: Sweet 16 Party
Bir başka etkileyici hikaye de hücre hastalığına (sikkelcel hastalığı) sahip Purmerend’den Keyorah'dan geliyor. Orak hücre hastalığı, kalıtsal bir anemi bozukluğudur. Anne Cindy, kötü haberi doğumdan kısa bir süre sonra aldı.

Özellikle kemiklerde tekrarlayan ağrı atakları, hastaların günlük hayatını zorlaştırır. Hollanda'da bu hastalığa sahip olan yaklaşık 2000 kişi var. Orak hücre hastalığı olan çoğu insan Afrika, Arap veya Asya kökenlidir. Hollanda'daki 2000'den fazla orak hücreli hastanın yaklaşık yarısı Surinam kökenlidir.  Diğer yarısı ise ağırlıklı olarak Hollanda Antilleri, Curaçao, Gana ve diğer Afrika ülkeleri, Akdeniz çevresindeki ülkeler (özellikle Güneydoğu Türkiye), Güney ve Orta Amerika ve Asya'nın bazı bölgelerindeki eski sakinlerden oluşmakta.

Make-A-Wish, Keyorah'ın dileğini de yerine getirdi ve onun için hazfızalara kazınan bir “Sweet 16 Party” düzenledi.

İyilik yapanlar karşılığında iyilik bulur
Hollanda'da her gün ortalama 4 aile, çocuklarının ciddi, hatta bazen yaşamı tehdit eden bir hastalığa yakalandığını duyuyor. Daha değerli dilekleri yerine getirmek için siz de yardım edin!

Make-A-Wish, her çocuğun dileğini gerçekleştirebilmek için sizlerin desteğine ihtiyaç duyuyor. Çünkü Hollanda'da her gün ortalama dört aile, çocuklarının ciddi, hatta bazen yaşamı tehdit eden bir hastalığa yakalandığını öğreniyor. Sonrası tamamen hastanelerin, tedavilerin ve geleceğin ne getireceğini bilememenin hakim olduğu aylar veya yıllar.

Sizlerin desteği çok önemli
Sizlerin desteği ile bu çocukların hayatına dokunabilir, dileklerini gerçekleştirebiliriz. Şimdi www.makeawishcometrue.nl  adresine gidin bağış yapın ve hayatı tehdit eden daha birçok hasta çocuğun dileklerini gerçekleştirmeye yardımcı olun.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.