A2 karayolunda yapılan büyük polis operasyonunun nedeni belli oldu. Telegraaf gazetesi yazarı John van den Heuvel yaşananları anlattı.

Telegraaf gazetesinde yer alan haberde; A2 karayolunun Breukelen ile Utrecht arasındaki bölümde bugün gerçekleşen polis operasyonunun, gazetenin kriminal olaylar üzerine yazıları ve araştırmaları ile bilinen yazarı John van den Heuvel’in yolda yaşadığı tehditkar durumdan kaynaklandığı belirtildi.

Van den Heuvel olayla ilgili açıklamasında “Bu öğleden sonra Amsterdam civarında güvenlik görevlilerimin ihtiyati bir protokol izlediği ve ekstra güvenlik önlemlerinin alındığı bir olay olduğu doğrudur.” ifadesini kullandı.

Olayla ilgili olarak polisin araştırma yaptığını belirten Van den Heuvel “Polis olayı araştırıyor ve bunun gerektiği gibi yapıldığına dair tüm güvenim var” dedi.

Bazı polis kaynakları AD gazetesine yaptığı açıklamada Van den Heuvel'in takip edilmiş olabileceğini bu nedenle gazetecinin protokol gereği en yakın merkez olan Driebergen’daki Ulusal Birim ana binasına helikopterle götürüldüğünü aktardı. 

Polis’in twitter mesajında ise A2 karayolunda yazarın aracını takip ettiğinden şüphelenilen motorlar ve bir araç görüldüğü, aracın takip edilerek durdurulduğu ve şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Telegraaf yazarı John van den Heuvel bir süredir koruması ile birlikte hareket etmekte. 

A2 karayolundaki polis operasyonu

Rijkswaterstaat tarafından bugün açıklanan bilgide saat 13.00 sıralarında gerçekleştirilen büyük çaplı polis operasyonu nedeniyle Breukelen ile Maarssen arasındaki A2 karayolunun her iki yönde de kapatıldığı belirtildi. Yolda bir araç durdurularak sürücü gözaltına alındı. 

Polis sözcüsü konu ile ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı ancak yayınlanan twitter mesajında "şüpheli bir durum" ifadesi yer aldı. Polis saat 14.45 sularında yolu tekrar trafiğe açtı.

AD ve Parool gazeteleri Driebergen'deki Ulusal Birim ana binasının kapısının önünde çelik yelekli ve ağır silahlı polislerin beklediği belirtildi. AD durdurulan araçta patlayıcı olma ihtimalinin bulunduğunu yazdı.

RTL haber servisince verilen haberde polis helikopterinin Meerkerk yakınlarında A27'ye iniş yaptığı ve ardından Driebergen'e doğru hareket ettiğine dikkat çekildi.

Amsterdam merkezli AT5'e göre, polis bir aracı saat 12.30 civarında Amsterdam yakınlarında takibe başladı ve polis helikopteri de bu takibe katıldı.

Sosyal medya aracılığıyla olayla ilgili mesaj paylaşan Sürücüler yolda çok sayıda polis aracının bulunduğunu ve trafiğin Hilversum ve Utrecht'in doğu yakası üzerinden yönlendirilmeye çalışıldığını yazdı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU