Avukatlar ve hukuk firmaları tarafından imzalanan bildiride, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği iddia edilen savaş suçları ve insan hakları ihlallerini sonlandırması için Hollanda hükümetinin adım atması istendi.

Bildiride, Hollanda'nın hukukun başkenti olarak bilinen Den Haag’da bulunmasına rağmen, global çapta liderlik yapmak yerine sessiz kalmayı tercih ettiği ifade edildi, Gazze'de yaşanan etnik temizlik suçlamalarına ve Filistinlilere yönelik toplu cezalandırmalara da değinildi. 

Hollandalı politikacıların Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik eylemlerine sert tepki gösteren hukukçular, İsrail'in eylemleri karşısında daha tutucu bir yaklaşım sergilendiği belirtildi ve "İsrail-Filistin konusunda çifte standart görmekteyiz." değerlendirmesi yaptı.

İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer insan hakları organizasyonları tarafından belgelenen ihlallerle suçlandığına dikkat çekilerek, Adalet ve Güvenlik Bakanı Dilan Yeşilgöz'ün önceki demeçleri anımsatıldı ve hiçbir savaş suçunun göz ardı edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Bildiride, Hollanda Anayasası'nın 90. maddesi hatırlatılarak, hükümetin uluslararası hukuku teşvik etme yükümlülüğü olduğu ve İsrail'in eylemlerini en sert dille kınaması gerektiği vurgulandı. "Devlet yetkililerimiz, Filistin topraklarının İsrail tarafından yasa dışı işgaline mümkün olan en kısa sürede son vermek için her türlü çabayı göstermelidir. Ayrıca İsrail'in savaş suçlarını ve insan hakları ihlallerini de en açık ifadelerle kınamalıdır." denildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş