Temsilciler Meclisi’nin geçen yılın sonunda aldığı kara uyarınca bu yıl ailelere çocuk başına ödenen, Kinderbijslag (Çocuk Parası) miktarı artırıldı. 2024 yılı ilk ödemeleri Nisan ayının ilk haftası yapılacak.

Bu yıl 1 ocak itibariyle geçerli olmak kaydıyla zam yapılan Çocuk Paralarının ilk dönemi Nisan ayında ödenmeye başlayacak. 

Sosyal Sigortalar Kurumundan elde edilen bilgiye göre 2 Nisan günü başlayacak olan ödemeler Ocak-Şubat-Mart dönemlerini kapsayacak.

Yaş grubuna göre 2024 Çocuk Parası miktarı
Çocuk parasının miktarı çocuk sayısına ve yaşa bağlı olarak değişiklik göstermekte. Buna göre Nisan ayında yapılacak ödemeler şu şekilde:
0 ila 5 yaş arası: 279,49 euro
6 ila 11 yaş arası :339,38 euro
12 ila 17 yaş arası: 399,27 euro

Yıl içerisinde diğer dönemlerde yapılacak çocuk parası ödeme günleri:
İkinci çeyreğin ödemesi: 1 Temmuz 2024 
Üçüncü çeyreğin ödemesi: 1 Ekim 2024 
Dördüncü çeyreğin ödemesi: 2 Ocak 2025

Hollanda’da düşük gelirliler bu yıl yüzlerce euro daha fazla tatil parası alacak Hollanda’da düşük gelirliler bu yıl yüzlerce euro daha fazla tatil parası alacak

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Alexander Dummer - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.