Her yıl olduğu gibi bu yıl da bir sonraki yılın temel sağlık sigortası prim miktarının ne kadar olacağını açıklayan ilk şirket DSW Sigorta şirketi oldu. Yapılan açıklamada 2024 yılı temel sağlık sigortası prim miktarının 11,50 euro artarak 149 euroya çıkacağı belirtildi.

DSW, 2006'da Zorgverzekeringswet'in (Sağlık Sigortası Yasası) uygulamaya girmesinden bu yana sağlık primindeki en büyük artışı gerçekleştiriyor. Buna karşı önümüzdeki yıl hükümetin ödeyeceği sağlık yardımı tam tersi bir şekilde azalıyor, aylık en fazla 127 euroya düşüyor.

DSW, nispeten küçük bir sağlık sigortası şirketi ve her yıl gelecek yılın primini ilk açıklayan şirket. Gelecek haftalarda diğer sağlık sigortası şirketleri de primlerini açıklayacak, tahminen DSW'nin belirlediği miktarın civarında olacak.

Sağlık sigortası şirketlerinin 12 Kasım'a kadar sağlık primlerini yayımlamaları gerekiyor. Tüketiciler, bu sayede yılsonuna kadar sigorta şirketini veya kullanmak istediği sağlık paketinde değişiklik yapabiliyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Myriams - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş