Hollanda’da geçtiğimiz dönem içinde yaşanan kaos nedeniyle uçuşunu kaçıran 2 bin 600 yolcu, Schiphol’e iade talebi başvurusunda bulundu. Bunlardan ilk 10‘una iade gerçekleştirildi.

Schiphol havalimanı yönetimi tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz aylarda alanda yaşanan kaos ortamı nedeniyle uçuşunu kaçıran 2 bin 600 yolcunun, para iadesi talebiyle başvuru yaptığı belirtildi. 

Açıklamada bu başvurulardan 10 tanesinde, yapılan inceleme sonrasında yolculara para  iadesi yapıldığı, diğer başvuruların değerlendirilmesine devam edildiği kaydedildi.

Personel açığı
Yaz dönemi başından itibaren Schiphol havalimanında yaşanan personel eksikliği yolcuları mağdur etti. Özellikle güvenlik görevlilerinin sayısının az olması, kimlik kontrollerinde yığılmalara neden oldu. Bazı günlerde kontrol noktalarında kilometreleri bulan kuyruklar oluştu. 

Yaşanan kalabalık, yolcuların uçaklarını kaçırmalarına neden oldu. Schiphol yönetimi yaşanan bu rahatsızlık nedeniyle bir açıklama yaparak, 23 nisan ile 11 ağustos tarihleri arasında alandaki kaos ortamından uçağını kaçıran, buna karşı havayolu firması veya sigorta şirketinden iade alamayan yolcuların  bilet değişim masrafları, yeni bilet masrafları veya iptal ücretlerinin ödeneceğini belirtti.

Her gün 200 başvuru
Schiphol bugün yaptığı açıklamada, her gün yaklaşık iki yüz iade talebi alındığını ve şuana kadar toplamda 2 bin 600 kişinin talebini aldıklarını aktardı. Schiphol iade talebi göndermek isteyen yolcuların eylül ayı sonuna kadar zamanı olduğunu hatırlattı.

İade talebinin içerisinde sadece uçak bileti ücretleri yer almıyor. Aynı zamanda uçuşunu kaçırıp otelde konaklamak zorunda kalan yolcular da otel masrafları için talepte bulunabiliyor.

Schiphol, Eylül sonuna kadar kaç iade talebi daha alınacağını ve toplam masrafın ne kadar olabileceği konusunda henüz net bir tablo oluşmadığını belirtiyor.

Havalimanında sorunlar hala çözülmedi. Schiphol son aylarda 200  yeni güvenlik görevlisi işe aldı ancak bu rakam bile normal şartlarda çalışması gereken personel sayısında 300  kişi daha eksik.

Schiphol oluşan yoğunluğu engelleye bilmek için özellikle yaz aylarında yolcu kotası getirildiğini açıklamıştı. Getirilen yolcu kotası Ekim ayı sonuna kadar devam edecek ve günlük sadece 69 bin 500  yolcuya kadar izin verilecek. 

Uygulamanın Ekim ayından sonra uzatılıp uzatılmayacağına daha sonra karar verilecek.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın