Türk Halk Oyunları Vakfı tarafından organize edilen 17. Türk Halk Oyunları Yarışması Anadolu'nun farklı bölgelerine ait halk oyunlarını sergileyen altı grubun katılımıyla yapıldı. Yarışmaya Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık da iştirak etti.

Yarışma günü Hollanda’nın farklı şehirlerinden ve Almanya’dan gelen halk oyunları ekiplerinin performans gösterilerinin yanı sıra Belçika'dan gelen Brüksel korosu ve çocuk halk oyunları ekipleri de sahne aldı.

Almanya'dan gelen Nefes ekibi yarışmanın birincisi olarak seçilirken, Amsterdam'dan yarışmaya katılan Palonia ekibi ikinci, Rotterdam'dan katılan Bihro ekibi ise üçüncü oldu. Utrecht Kültür Dans Grubu ekibi de seyirci ödülüne layık görüldü.

Yarışmanın birinciliği Başkonsolos Sevgi Kısacık tarafından açıklandı. Kısacık konuşmasında yarışmayı düzenleyen vakfın başkanı Altay Demirci’ye de teşekkür etti. 

Halk oyunları ve halk müziğimizin milli hafızamızın önemli unsurları olduğunu belirten Kısacık,  “Bu organizasyona katılan ve yarışan tüm STK’lerimize ve bu konuda emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

17 Türk Halk Oyunları Yarışması  040004

17 Türk Halk Oyunları Yarışması  0317 Türk Halk Oyunları Yarışması   02000617 Türk Halk Oyunları Yarışması  01

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.