Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki depremin yarattığı yıkım binlerce insanın hayatını kaybetmesine ve on binlercesinin ise yaralanmasına neden oldu. Deprem nedeniyle on binlerce insan da evsiz kaldı. 

Depremin yarattığı yıkım nedeniyle başlatılan yardım ve bağış kampanyaları tüm hızı ile devam ediyor. Bu hafta Cuma ve Cumartesi günleri, Türkiye’nin Hollanda büyükelçiliği ve konsoloslukları ile Hollanda Diyanet Vakfı tarafından ortaklaşa “Türkiye için El Ele” canlı yayın bağış kampanyası düzenlenecek. 

Büyük çaplı bağış kampanyasında iki gün boyunca canlı yayın yapılacak ve Büyükelçi ve konsoloslar da canlı yayına katılacak. 

Canlı yayın bağış kampanyası ile ilgili olarak bir açıklama yayınlayan Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Haluk Songur,  “Hollanda’da bulunan Türkler ve bütün milletlerden Müslümanlar yoğun bir yardım kampanyası yürütüyor. Hollanda Diyanet Vakfı ve Müşavirlik olarak nakdi yardım kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Başlatılan nakdi yardım kampanyasına şuan kadar 2 ila 3 milyon arasında bağış toplanmıştır.” dedi.

Songur, bu hafta Cuma ve Cumartesi günlerinde gerçekleştirilecek canlı yayın bağış kampanyasına tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlarımızın destek verebileceğini dile getirdi. 

“Türkiye için El Ele” bağış kampanyası
Tarih: 10 ve 11 Şubat, Cuma ve Cumartesi 
Saat: 19.00 ila 24.00 arasında, 
Yer: Den Haag Ahi Evran Camii
Adres: Vredeoord 4, 2544 TW Den Haag


bağış kampanyası

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.