Nisan ayından itibaren yürürlüğe giderecek olan yeni Doğal Gaz Kombi yasası nedeniyle karbon monoksit yönetmeliğine uymayan birçok kombinin ayarlanması gerekiyor. 

Bu nedenle getirilen yasa ile karbon monoksit kaynaklı oluşan kazaların önüne geçilmeye çalışılacak.

Yeni yasa, ayrıca merkezi ısıtma kazanları, kombi, gazlı şömine ve bunun gibi tüm tesisatların bakımı ve onarımını yapacak olan şirketlere de sertifika zorunluluğu getirdi. Sertifikası olmayan firmaların bu cihazları kurmasına, tamir etmesine veya bakım yapmasına izin verilmeyecek.

Tesisatını kendisini tamir eden veya geçerli sertifikası olmayan birine tamir ettiren kişilere ise para cezası verilecek.

Şuanda Hollanda’da bulunan tesisatların bakımını yaptırmak mecburi değil ancak bakımı yapılmayan tesisatlar nedeniyle karbon monoksit zehirlenmesi riski oldukça yüksek. Her karbon monoksit zehirlenmesi nedeniyle 10 ila 20 kişi hayatını kaybediyor.

Branş organizasyonu Techniek Nederland, yarın yürürlüğe girecek olan yasa ile geçici bir değerlendirme yapılacağını ve gerekirse önümüzdeki dönemde bakım işlerinin mecburi hale getirilebileceği tahmininde bulunuyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.