Türkiye, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu ilk maçında Hollanda ile karşılaştı. Türkiye, Hollanda karşısında sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı.

İngiliz hakem Michael Oliver'ın yönettiği mücadelenin ilk yarısını Türkiye 2-0 önde tamamladı. Fransa'nın Lille takımında forma giyen Burak Yılmaz 15 ve 34. dakikalarda iki gol atarken, ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarının başlamasıyla İtalya'nın Milan takımında forma giyen Hakan Çalhanoğlu'nun ayağından üçüncü golü bulan Türkiye, maçın 81. dakikasında Burak Yılmaz'ın kullandığı serbest vuruşla dördüncü golü ağlara gönderdi. Burak Yılmaz hattrick yaparken, maçın yıldızı oldu. 

Hollanda maçın 75 ve 76. dakikalarında arka arkaya iki gol birden kaydederken, maçı 4-2'lik Türkiye mağlubiyetiyle tamamladı.

Türkiye ile Hollanda 13. kez karşılaştı

Türkiye, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ilk maçında karşılaştığı Hollanda ile tarihte 13. kez karşı karşıya geldi. 

Türkiye ile Hollanda 4 Mayıs 1958 tarihinde ilk kez  karşılaşırken, Amsterdam'da oynanan dostluk maçını Türkiye 2-1 kazandı. 

Türkiye, Hollanda karşısında son maçını ise 6 Eylül 2015 tarihinde oynadı. Türkiye, Konya'da oynanan 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki maçı  3-0 kazandı.

Türkiye, Hollanda ile farkı kapatıyor

Türkiye ile Hollanda arasında bugüne kadar oynanan 13 maçtan 4'ünü Türkiye, 5'ini Hollanda kazandı. Karşılaşmaların 4'ü ise berabere sonuçlandı.

Oynanan müsabakalarda Türkiye'nin 13 golüne karşılık, Hollanda 15 golle cevap verdi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU