Rotterdam Belediyesi hükümet tarafından verilen kararla 800 euroluk enerji desteği ödemelerine çoktan başladı. Bu yardımlar daha çok hükümetin desteğiyle gerçekleşti. Kısa bir süre önce De Verre Bergen Vakfı tarafından yapılan 15 milyon euroluk hibe ise halen yardım alamamış vatandaşların yüzünü güldürecek.

Rotterdam Belediyesi şuana kadar özellikle sosyal ödenek alan hanelere otomatik olarak ek enerji yardımı ödemesi yaptı. 

Belediye bu kişilerin dışında kalan, geliri sosyal minimumun yüzde 120’sine kadar olduğu için yardıma hak kazanan ancak henüz başvuru yapmamış vatandaşlar için 2 Mayıs tarihinde yeni bir başvuru sayfası açacak.

Vakfın belediyeye yaptığı bağışla birlikte, belirlenen sosyal minimum gelirin yüzde 120'si sınırının yüzde 140'a kadar çıkabileceği tahmin ediliyor, fakat belediye henüz bu konuda bir açıklama yapmadı.

Verilecek 800 euroluk ek enerji yardımına henüz başvurmamış vatandaşların hangi şartlarda ek yardım alabileceği konusunda belediyenin web sitesinde yer alan bilgiler şu şekilde:

Ocak 2022'de geliriniz sosyal asgari gelirin yüzde120'sine kadar mıydı?
"2 Mayıs Pazartesi gününden itibaren bu web sayfası üzerinden, 800 euro'luk ek enerji yardımı için başvurabilirsiniz. Bunun için bir DigiD'ye ihtiyacınız var. Henüz bir DigiD'niz yoksa, önceden talep edin.”

Asgari gelirin yüzde 120'si ne kadar yapıyor?
Hükümetin belirlediği “sosyal minimum gelirin yüzde 120’si” sınırı kişinin durumuna göre değişiklik göstermekte

Ocak 2022’de aylık geliri (tatil ücreti hariç) asgari gelirin yüzde120'sini geçmeyen haneler için belirlenen net gelir miktarı şu şekilde:
21 yaş ile AOW yaşı arasında, tek başına veya tek ebeveyn olarak yaşayan aileler için 1.245 euro
21 yaş ile AOW yaşı arasında, çocuklu veya çocuksuz 2 kişilik aile için 1.780 euro
AOW yaşında tek başına yaşayan kişiler için 1.385 euro
Her ikisi de AOW yaşında çiftler için 1.875 euro

Hangi gelir bu kurala tabi?
Belediye bu yardım için kişinin Ocak 2022’deki net gelirine bakıyor. Bu gelir kişinin veya varsa eşinin toplam geliri olması gerekiyor. Bu hesaplamada tatil paraları gelir hesabına dahil edilmiyor. 

Gelir olarak sayılan kalemler şu şekilde: “Maaş, WW, ZW, WIA, WAO veya sosyal yardım, AOW ve ek emeklilik, kendi işinden elde edilen gelir, kira geliri ve nafaka”

Henüz bu yardıma başvurmayanlara ulaşmaya çalışan Belediye, belirtilen tarife uyan kişilerin 2 mayıs 2022’de açılacak web portalı sayesinde başvuru yapabileceğini belirtiyor. 

Başvuru ile ilgili geniş bilgi için Rotterdam.nl web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın