Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) Başkanı Jaap van Dissel, Sağlık Bakanı Kuipers’a gönderdiği yazılı açıklamada, maske ve karantina kurallarının kaldırılabileceği tavsiyesinde bulundu.

Mevcut korona tedbirlerinde sadece kalabalık alanda maske takılması ve enfeksiyon halinde karantina kuralları geçerli. RIVM bu kuralların artık gerekli olmadığını ve kaldırılabileceğini belirtiyor. 

Bunun yanı sıra halen enfeksiyon sayılarının yüksek olduğunu belirten RIVM, sadece enfeksiyon durumunda kişinin izolasyona girmesi tavsiyesinin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Yoğun kalabalıkta yüz maskesi takmanın artık gerekli olmadığını ve birçok kişinin de bu kuralı zaten uygulamadığını belirten RIVM, pazar veya alışveriş merkezi gibi yoğun yerlerde, kısa süreli temasların gerçekleştiğini, bu nedenle kontaminasyon riskinin büyük olmadığını kaydetti.

RIVM, yine de bağışıklık sistemi düşük olan ve hastalık riski bulunan kişilerin maske takmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın