Hollanda Ulusal Yoğun Bakım Ağı (LNAZ) Başkanı Ernst Kuipers, haftalık basın toplantısında yapmış olduğu açıklamada, diğer bir çok ülkelerin yaptığı gibi Hollanda'nın da ilk aşı dozunu alan kişilerin yeterli aşı gelinceye kadar ikinci doz alımının ertelenmesinin düşünebileceğini söyledi. Başkan Kuipers, bu sayede koronavirüse karşı daha fazla insanı koruma fırsatı yakalanacağını belirtti. 

Hollanda'da kullanımda olan BioNTech - Pfizer aşısının maksimum koruma için ilk doz alımından üç hafta sonra ikinci doz alımı yapılması gerektiğini ifade eden Kuipers, şu anda piyasada nispeten az aşı mevcut olduğundan daha fazla insanı koruma adına üç haftalık sürenin uzatılabileceğini açıkladı. 

Sağlık ve bakımevi çalışanlarının geçen bir buçuk haftada aşılanma oranının yüksek olmasından duyduğu memnuyeti dile getiren LNAZ Başkanı Kuipers, GGD'lerin kapasitesi yetersiz kaldığı takdirde hastanelerin yakın gelecekte aşı yapmak için devreye girebileceğini belirtti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU