Hollanda Tüketici ve Piyasa Gözetim Kurumu (Autoriteit Consument & Markt - ACM), Hollanda’nın en büyük havalimanı Schiphol’ün uçak şirketlerinden aldığı alan ücretlerine yapmak istediği zamma onay verdi.

Schiphol yönetimi nisan ayı başından itibaren alana inen ve kalkan uçakların ödeyeceği alan ücretlerine zam yapacağını açıklamış, aralarında KLM ve Easyjet’in de olduğu 7 şirket bu karara itiraz etmişti. 

Havayolları şirketlerinin başvurusunu değerlendiren ACM, Schiphol’ün istediği zammın mevcut şartlar ve diğer havaalanlarının ücretleri ile kıyaslandığında, makul olduğunu ve onay verdiğini açıkladı.

Havayolu şirketleri, Schiphol yönetiminin pandeminin yükünü kendileri ve Schiphol arasında adil bir şekilde paylaşmadığına inanıyor ve bu nedenle itiraz ediyordu.

Schiphol'un ücretlerini diğer havalimanlarının fiyatlarıyla da karşılaştıran ACM'ye göre, Schiphol oranları hesaplarken yasalara bağlı kaldı ve yapılacak zam mantıksız değil. 

Schiphol aldığı zam kararı uyarınca bu yıl ücretlere yüzde 9, önümüzdeki yıl yüzde 12 ve 2024 yılında da yine yüzde 12 zam yapacak.

Alan yönetimi zam kararının gerekçesi olarak sürdürülebilirliğin artırıla bilmesi için yapılan ödemeleri gösteriyor. Bunun yanı sıra korona krizi nedeniyle 1,6 milyar euroluk bir gelir kaybı yaşandığını belirten Schiphol, yaşanan kaybın 318 milyon euroluk bölümünün havayolları şirketleri tarafından karşılanması gerektiğini bu nedenle de alan ücretlerine zam yaptığını söylüyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın