Üzerinde 2 bin Euro'dan fazla para bulunduran, derhal bu parayı teslim etmek zorunda kalacak ve üstelik 2.500 euro da para cezasına çarptırılacak. 

Teklif yapan Liberal Partisi (VVD) Rotterdam Meclis Grup Başkanı Vincent Karremans, uyuşturucu tüccarlarıyla mücadele için böyle bir uygulama gelmesini istiyor. 

Böylece büyük paralarla dolaşarak kanunsuz alışveriş yapanların önü kesilmek isteniyor.

Teklifin bir diğer ayrıntısı da; mücevher, lüks kıyafet ve pahalı araba kiralama işi yapan şirketlere 500 euro nakit sınırlaması getirilmesini içeriyor. Bu firmalar 500 euro üstündeki ödemelerde nakit almayı reddedecekler. 

Teklif yasalaşırsa, Rotterdam, şehir sakinlerine ve ziyaretçilerine nakit para bulundurma sınır getiren ilk şehir olacak. 

VVD Rotterdam Meclis Grup Başkanı Vincent Karremans, yeraltı dünyasında dönen paraların nakit olduğunu ve bunu engellemenin bir yolu olarak teklifi getireceklerini açıkladı. Rotterdam'da yaşanan silahlı çatışmalar, cinayetler ve kara para aklama trafiğinin kontrol edilemez boyutlara ulaştığını ekleyen parti yetkilisi, şehirde günlük hayatın bir parçası haline gelen uyuşturucu kaynaklı suçlarla mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti. 

VVD'nin teklifinde lüks ve pahalı ürünler satan ya da kiralayan mağazaların belediye ile ve kendi aralarında bir anlaşma yaparak 500 euro üstü ödemelerde nakit almayı reddetmeleri gerektiği, aksi halde belediyenin bir izin mecburiyeti getirebileceği bildirildi. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU