Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) ile Devlet ve Müslümanlar Arası İletişim Organı (CMO) tarafından Den Haag’da gerçekleştirilen iftar programında Müslümanlar ve farklı dinin mensupları bir araya geldi. Programa Sosyal İşler Bakanı Karien van Gennip’de katıldı.

Den Haag’da bir otelde düzenlenen Ulusal İftar programının bu yılki teması "Barışa inanmak" oldu.

İftarda konuşma yapan CMO Başkanı Muhsin Köktaş, dördüncüsünü organize ettikleri Ulusal İftar programında farklı etnik kökenli kişilerin bir masada yan yana oturmalarının çok güzel olduğunu söyledi.

Ramazan duygusunun Hollanda'daki herkese ait olduğuna işaret eden Köktaş, "Bu bir iftar yemeğidir. Hepimiz birlikte iftar yapmanın bir buluşma vesilesi olduğunun farkındayız. Bu tür karşılaşmalar tamamen ramazan ruhuna uygundur. Bu ramazan ayının özüdür." dedi.

Hollanda Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Karien van Gennip de iftarda katılımcılarla olmanın kendisi için onur verici olduğunu belirtti.

Van Gennip konuşmasında, "Ramazan artık Hollanda'da geleneksel hale geldi. Bir arkadaş, tanıdık veya meslektaşla oruç tutan gayrimüslimlerle ilgili hikayeleri de muhtemelen biliyorsunuzdur. Aynı şekilde iftar veya Ramazan Bayramı davetini kabul edenler çoğalıyor. Bu şekilde daha fazla bir araya gelip birlikte yürüyoruz ve bu çok güzel." ifadesini kullandı.

İlk defa bir iftara katıldığına dikkati çeken Van Gennip, "Ben kendim Katolik bir çevreden geliyorum. İnanç, birçok insanın hayatında önemlidir ve toplumda önemli bir bağlantı faktörüdür. Özellikle de birbirimizi tanıma arzusu ile birbirimizi ziyaret etmeye devam edersek. Aynı bu gece gibi." dedi.

Van Gennip, Hollanda'da yaşayan herkesin Hollanda toplumunun bir parçası olduğunu ve herkesin kendini tam bir vatandaş gibi hissetmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu da oruç tutmanın özünün misafirperver olmak ve sevinçleri insanlar ile paylaşmakla yakından ilişkili olduğunu söyledi.

Gürcüoğlu, "Bizim açımızdan bu iftar, sadece sofrayı ve bu anı birbirimizle paylaşmak değil, aynı zamanda baba yurdumuz olan Hollanda’nın geleceğini de paylaşmak demektir. Bu anlamda, biz Yeni Hollandalılar, bu gelecek vizyonu birlikte şekillendirmek için birçok sosyal alanda çaba göstermeye devam ediyoruz." dedi.

İftara, Hollanda Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Van Gennip, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, DENK Partisi milletvekili Farid Azarkan, Hollanda bakanlıklarından temsilciler ve 17 ülkenin büyükelçisinin yanı sıra farklı etnik kökenlerden sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile Hıristiyan ve Musevi din adamlarının olduğu yaklaşık 250 kişi katıldı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın