Amsterdam Leidseplein’da bulunan Apple mağazasına girerek içeridekileri rehin alan ve 200 milyon euro kripto para isteyen silahlı saldırgan, yaralı olarak yakalandı.

Pazartesiyi salıya bağlayan gece saatlerinde Amsterdam Belediyesi, Polis ve Savcılık tarafından ortak olarak verilen basın toplantısında 27 yaşındaki zanlının polisi arayarak isteklerini söylediği ve üzerinde bomba düzeneği taşıdığını bildirdiği belirtildi. Yapılan açıklamada zanlının daha önce de silah bulundurmaktan hüküm giydiği aktarıldı.

Basın toplantısında zanlının yaralı olarak yakalandığı ve hastaneye nakledildiği belirtildi. Zanlının yaralandığı sırada üstünün robot yardımıyla bomba kontrolü yapıldığı aktarıldı.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Apple mağazasına giren silahlı kişinin yakalanması için çok sayıda polisin ve özel timin olay yerine intikal ettiği görüldü..

Medya'ya yansıyan görüntülerde saldırganın, elinden kaçan rehineyi kovalarken sivil polis aracı tarafından çarparak durdurulduğu dikkat çekti.

Polis olay hakkında devam eden soruşturmanın bir parçası olarak, sosyal medyada yayınlanan tüm fotoğrafları ve videoları kullanacaklarını kaydetti.  Polis, saldırgan ve olayın nedeni hakkında kamuoyuyla herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Zanlının yakalanma anı ve gece saatlerinde verilen basın toplantısı

Rehinenin kaçma ve saldırganın yakalanma anı:

Rehine krizi sonrası verilen basın toplantısı:

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın