Artan korona rakamları ve alınan tedbirleri göz önüne alan Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, yılbaşı günü hem merkezi hem de yerel yapılması planlanan tüm kutlamaların yasaklandığını açıkladı. 

Belediye Meclisine konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Halsema, havai fişek gösterilerinin şuanda yürürlükte olan korona tedbirleri ile uyuşmadığını belirtti. Durumun nasıl devam edeceği konusunda belirsizlik olduğunu aktaran Halsema, bu anlamda belediye olarak önemli yatırımlar yapmanın sorumluluğunu alamayacaklarını dile getirdi.

Diğer şehirlerin Amsterdam’ı örnek alıp almayacakları henüz açıklanmış değil. Örneğin her yıl olduğu gibi Rotterdam’da  Erasmus köprüsünde veya Den Haag’da Hofvijver'de büyük bir havai fişek gösterisi olup olmayacağı bilinmiyor.

Geçtiğimiz yıl özellikle sağlık sektörünün talebi üzerine havai fişek gösterilerine genel bir yasak getirilmişti. Özellikle; korona vakaları ile dolu olan hastanelere, havai fişek yaralanmaları ile gelecek hastaların sayısını düşürmek için planlanan bu yasak, düşünüldüğü gibi sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl acil servislere başvuran havai fişek yaralanmaları vakalarında yüzde 70, Genel Uygulama Merkezlerine (Huisartsenpost) gelen vakalarda da yüzde 60 düşüş yaşandı.

Kabine geçtiğimiz hafta tüm ülke genelinde havai fişek gösterilerinin yasaklanması ile ilgili Salgın Yönetim Ekibi’nden (OMT) tavsiye istedi. Ancak OMT, bu konuda tavsiyede bulunamayacağını belirtti. Kabinenin muhtemelen bu hafta Cuma günü, ülke genelinde havai fişek gösterilerinin yasaklanıp yasaklanmayacağına karar vermesi bekleniyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU