GGD’nin Aşı Randevu Hattında bugünden itibaren Hollandaca ve İngilizcenin yanı sıra Türkçe, Arapça, Lehçe, İspanyolca ve Portekizce dillerinde de hizmet verilecek.

Randevu almak için Ulusal Aşı Randevu Hattı’nın 0800-7070 numaralı telefonunu arayan vatandaşlar, “diğer diller” için 3 numaralı tuşa basarak, bu hizmetten yararlanabilecek. 

Çatı Organizasyonun GGD Ghor açıklamasında, uygulanacak sistem için tercümanların çalışacağı ve arayan kişi ile çağrı merkezi çalışanı arasındaki konuşmayı aynı anda çevireceği belirtildi.

Geçtiğimiz ay içerisinde de Aşı Danışma Hattı’nda Hollandacanın yanı sıra Türkçe ve Arapça gibi diğer dillerde hizmet verilmeye başlanmıştı.

Türkçe dilinde hizmet veren Aşı Danışma Hattı’ndaki görevliler, her hafta Çarşamba günü sabah 08.30 ile öğlen 13.00 saatleri arasında vatandaşların sorularını yanıtlıyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın