Covid-19 aşıları hakkında şüphesi ve soruları olan vatandaşların bilgi alabileceği Aşı Danışma hattı artık Türkçe hizmet vermeye başladı.

Bugün başlayan Türkçe dilinde Aşı Danışma hattı her hafta Çarşamba günü 08.30 ile 13.00 saatleri arasında vatandaşların sorularını yanıtlayacak. 

Yaklaşık bir aydır Aşı Danışma hattında tıp öğrencileri her iş günü korona aşısı ile ilgili gelen soruları yanıtlamakta. Geçtiğimiz hafta içinde 10 bin den fazla vatandaşın bilgi almak için hattı aradığı belirtiliyor. Bilgilendirme hattı şuana kadar sadece Hollandaca ve İngilizce olarak hizmet vermekteydi.

NOS Radio 1 Journaal’a bir açıklama yapan Rotterdam Erasmus MC Dahiliye Uzmanı ve bilgilendirme hattının kurucusu Robin Peeters'e göre, Türkçe konuşan kişilerin de bu hatta yararlanmaları büyük önem taşıyor. 

 “Korunmasız mahallelerde ve göçmen nüfus arasında aşılama oranlarının düşük olduğunu biliyoruz. Bu yüzden Aşı Danışma hattını diğer dillerde de sunacağız.” ifadesini kullanan Peeters, yakın bir zamanda hattın Arapça ve Berberi dillerinde de hizmet vereceğini dile getirdi.

Aşı Danışma hattı ile ilgili bilgi almak ve bu hatta başvurmak için twijfeltelefoon.nl sitesini ziyaret edebilir veya 088 – 7555777 telefon numarasını arayabilirsiniz.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU