Hollanda'da kapanma kararının ardından Schiphol Havalimanı'nda yaşanan yoğunluk nedeniyle tepki gösteren Altyapı Bakanı Cora Van Nieuwenhuizen tarafından alınan bir kararla tüm tatil uçuşlarının iptal edildiği açıklandı. 

Sarı kodlu ülkelere ve bölgelere uçuşun hala mümkün olduğu belirtilirken, ancak bakanlık ülke dışına özellikle turuncu kodlu yerlere uçmak isteyen Hollandalılardan uçuşunun acil bir sebebi olduğunu ibraz etmesini istiyor.

Alınan bu karar sonrası TUI ve Corendon başta olmak üzere tur operatörleri ve seyahat şirketleri tatil uçuşlarını iptal ettiler. Schiphol'den son tatil uçuşları Kanarya Adaları ve Hollanda Antilleri'ne yapılırken, Corendon'un son uçuşu da Bonaire'ye oldu.

Altyapı Bakanı Van Nieuwenhuizen, son günlerde havalimanında yaşanan yoğunluk hakkında hayal kırıklığına uğradığını ve kızgın olduğunu açıklamıştı. Hollandalıların kapanışı fırsat bilerek ve uyarıları dikkate almadan tatile gitmeye çalışmaları hükümette soğuk duş etkisi yapmıştı. Bakan meclise bir mektupla bildirdiği kararın detaylarında acil bir seyahat için gerekli olan bir beyan belgesi düzenlenmesinin hukuken imkanını araştırdıklarını belirtti.

Seyahat şirketleri ve tur operatörleri, yapılan tüm kış tatili rezervasyonlarını mecburen iptal ettiklerini açıkladılar. Şu anda  tatil yerinde olanların vatandaşların istemeleri halinde ise ülkeye getirilmeleri için uçuş planlanacağını açıkladılar. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU