Hollanda Müslüman Hakları İzleme (MRWN) kuruluşu tarafından yayınlanan bir videoda, Suriyeli bir ailenin komşuları tarafından defalarca darp edildiği, eziyete uğradığı ortaya çıktı. Yayınlanan videoda komşunun, Suriyeli ailenin evine zorla girmeye çalışırken çekilen görüntülerin yanı sıra ailenin bahçesine havai fişek ve patlayıcı atttığı görüntülerde yer aldı.

Komşunun, Suriyeli ailenin kızlarına cinsel tacizde bulunduğu da iddia edilirken, yapılan şikayetlere rağmen adam hakkında her hangi bir işlem yapılmadığı ortaya çıktı. 

Yayınlanan görüntülerin ardından Heerlen Belediyesi ve polisi yapmış olduğu açıklamada, aile ve mahalle için barış ve güvenliği en kısa sürede geri getireceklerini belirterek aileye destek mesajları verdiler. 

MRWN yaptığı açıklamada, yaşanan olayların ardından Suriyeli aileyi evlerinden çıkarmak isteyen konut şirketi Vincio Wonen'ın dava açtığını fakat mahkemenin ailenin lehine karar verdiğini açıkladı. 

Yaşanan olayların ardından Belçika'da saklanmaya başlayan mülteci ailenin babası, uygun bir ev için başvurduğunu ve hala ev bürosundan yanıt beklediğini belirtti. 

Hollanda'da Müslüman toplumu hakları konusunda bilgilendirme, İslamofobi ve ayrımcılık mağdurlarına yardımcı olmak amacıyla kurulan Hollanda Müslüman Hakları İzleme (MRWN) kuruluşu ise olayı yakından takip etmeye ve aileye yardımcı olmaya devam edeceklerini açıkladılar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU