Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) verilerine göre son 24 saat içinde test sonucu pozitif çıkanların sayısı, bir gün önceye göre 581 kişi düşerek, 21 bin 552’ye geriledi. 

Son bir hafta da 629 bin 349 kişiye test uygulandı, günlük ortalama pozitif test sonucu rakamları bir önceki haftaya göre yüzde 3 artarak. 22 bin 281 kişiye çıktı.

Hastaneye kaldırılan hasta sayıları 4 Ocaktan bu yana ilk kez bu kadar arttı.

Ulusal Hasta Dağılımı Koordinasyon Merkezi (Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding - LCPS) verilerine göre 563’ü yoğun bakımda olmak üzere toplamda 2 bin 772 hasta hastanede tedavi görüyor.

Son 24 saatte 249 kişi hastaneye yatırıldı, 48 kişi ise yoğun bakıma alındı. Ulusal Akut Bakım Ağı Başkanı Ernst Kuipers yaptığı açıklamada yakın zamanda hastaneye kabul edilen hasta sayısının, geçen kış aylarında görülen 2 bin 800 kişilik zirvenin üzerine çıkacağını düşündüklerini dile getirdi.

RIVM bir gün içinde 33 kişinin hayatını kaybettiğini, son bir hafta içinde günlük ortalama 51 ölüm vakası kaydedildiğini belirtti.
 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU