Schiedam’dan sonra Eindhoven belediyesi de aşırı sağcı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar Örgütü'nün (Pegida) iftar saatinde Al-Fourqaan Camii önünde mangalda domuz eti pişirme eylemine yasak getirdi.

Eindhoven polisinin, çok sayıda güvenlik görevlisi bulunmasına rağmen Pegida'nın kışkırtıcı gösterisinin yaratacağı kargaşanın önlenemeyeceğini bildirmesi üzerine Belediye Başkanı John Jorritsma, aşırı sağcı örgütün iftar saatinde cami önünde yapacağı eylemi yasakladığını açıkladı. 

Jorritsma açıklamasında, böyle bir girişimin huzursuzluk yaratacağını vurguladı ve bu nedenle izin vermediğini bildirdi. Aşırı sağcı örgüte, sadece belediye meydanında gösteri izni verildi.

Belediye başkanı, aldığı kararda Pegida'nın üç yıl önce Eindhoven'da yarattığı tahrifatın da etkisi olduğunu belirterek, "Bu olaylar mahalle sakinlerinde derin yaralar bıraktı" dedi.

Schiedam yasakladı
Göç ve İslam karşıtı olan aşırı sağcı örgüt Pegida, "Ramazan mangal (BBQ) turu" adını verdiği ve 12 kentte yapmayı planladığı eylemi, ilk olarak Salı akşamı Rotterdam yakınlarındaki Scheidam kentinde gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

Ancak Hollanda Diyanet Vakfı'na (HDV) bağlı Muradiye Camii önünde yapılması planlanan etkinlik, Schiedam Belediye Başkanı Cor Lamers tarafından yasaklandı.

Pegida etkinliklere devam edeceğini belirtiyor
Pegida Hareketi sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında 5 Nisanda Schiedam Muradiye Cami, 6 Nisanda Eindhoven Al-Fourqaan Cami, 7 Nisanda Enschede Selimiye Cami, 8 Nisanda Almelo Masjid Cami ve 9 Nisanda da Nijmegen Eyüb Sultan Cami önünde toplanıp mangal yapılacağını duyurmuştu. 

Örgütün dün yayınladığı mesajda ise 12 Nisanda Amsterdam El Tawheed Camii, 13 Nisanda Den Haag As-Soennah Cami, 14 Nisanda Utrecht Ulu Cami, 15 Nisanda Geleen Markaz Al Houda Cami ve 16 Nisanda da Zwolle Mesbahoel İslam Cami önünde etkinlik planladıkları belirtildi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın