Savcılık tarafından sabah saatlerinde yapılan resmi açıklamada; Arnhem civarında ikamet ettiği belirtilen 32 yaşındaki zanlının bugün hakim karşısına çıkartılacağı belirtildi.

Ali ve Hüseyin Torunları öldürdüğü iddiasıyla Çarşamba günü Deventer emniyetine teslim olan zanlı, yapılan ilk sorgusu sonrasında gözaltına alındı. 

Savcılığın açıklamasında zanlının bu gün öğleden sonra Overijssel mahkemesinde sorgu yargıcının karşısına çıkartılacağı belirtildi. 

Açıklamada zanlının verdiği ifadeye dayanarak polis ve savcılığın olayın "hedefli bir eylem" olduğu kanısına vardıkları ve zanlının hakkında çifte cinayet iddiasının oluştuğu kaydedildi.

Zanlının sadece avukatı ile görüşmesine izin verildiği aktarıldı.

Mahkeme tutukluluk süresini uzattı
Overijssel Mahkemesinde bugün öğleden sonra görülen davada hakim, zanlının tutukluluk süresinin 2 hafta daha uzatılmasına karar verdi.

Ali ve Hüseyin Torunlar cinayeti
Hollanda’nın Zwolle kentinde, Floresstraat'taki McDonald's restoranında çarşamba günü akşamüzeri işlenen cinayette, 57 yaşındaki Ali Torunlar ve 62 yaşındaki ağabeyi Hüseyin Torunlar hayatını kaybetti. 

Görgü tanıklarının basına yaptığı açıklamalara göre olay şu şekilde cereyan etti:

Akşamüzeri iki kardeş yemek yemek için restorana geldi. O sırada onlarca okul öğrencisi yaptıkları spor karşılaşması sonrası kutlamak için restoranda bulunuyordu. 

Restorandan içeri giren bir kişi kasadan siparişini verdi ve elindeki tepsiyle birlikte iki kardeşe yakın bir mesafede bir masaya yaklaştı. 

Elindeki tepsiyi masaya bırakan zanlı, cebinden çıkarttığı tabanca ile Ali ve Hüseyin Torunlara ateş etmeye başladı. Silahın tüm şarjörünü kardeşlerin üzerine boşaltan fail, daha sonra koşarak restorandan kaçtı.

Saat 18.00 civarında gelen ihbar üzerine harekete geçen polis ve ambulans ekipleri olay yerine ulaştığında, vurulan kişilerden birinin öldüğünü, diğerinin ise henüz yaşadığını görerek müdahale etti. Yapılan tüm tıbbi müdahaleye rağmen vurulan ikinci kişi de olay yerinde can verdi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın