Sağlık bakanlığı Covid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan karantina ve kalabalık mekanlarda maske takma tavsiyesinin, Çarşamba gününden itibaren sonlandırılacağını açıkladı. Temel korunma tedbirleri ve izolasyon tavsiyesi ise devam edecek.

Bakanlık Hollanda’ya gelen kişilerin artık sağlık sertifikası göstermesine gerek kalmadığını, bunun yanı sıra yolculara önerilen “varıştan hemen sonra ve varıştan sonraki beşinci günde kendi kendine test” tavsiyesinin de geçerliliğini yitirdiğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM)’nün verdiği tavsiyeyi uygulamaya alan Bakanlık, yeni dönemin Çarşamba günü başlayacağını açıkladı.

Yeni gevşemede sadece gümrük kontrolünden sonra uçaklarda ve havalimanlarında maske takma zorunluluğu devam edecek. Bakanlık bu kuralın, uluslararası anlaşmalar uyarınca devam edeceğini belirtti.

Tavsiye: Temel kurallara dikkat edin!
Bakanlık temel kurallar olan “dirseğe doğru öksürme ve hapşırma, ellerin düzenli olarak yıkanması, şikayet durumunda evde kalma ve kapalı mekanlarda yeterli temiz havanın sağlanması” gibi hijyen önlemlerinin hala önerildiğini vurguladı.

Aynı durum “acil durumlarda COVID-19'a karşı aşı yaptırma ve (eğer tavsiye edilirse) hatırlatma doz aşı yaptırma” hususlarında da geçerli olacak. Kendi kendine test yapıp corona pozitif sonuç alanların 5 günlük izolasyona girmesi tavsiyesi de devam edecek.

Foto: David Renes - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın