Önceki yılların aksine bu yıl Belediye Meclisi seçimlerinde seçmenler 3 gün (14,15 ve 16 mart) boyunca sandıklarda oy vere bilecek.

Mart ayında yapılacak seçimlere yönelik hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Belediyeler bugünden itibaren seçmenlere kartlarını posta yoluyla göndermeye başladı.

Hollanda vatandaşı olmayanlarda oy kullanabiliyor
Hollanda’da gerçekleşen diğer seçimlere nazaran belediye meclisi seçimlerinde Hollanda vatandaşı olmayanlarda oy kullanabiliyor. Yasalara göre 5 yıldan fazla Hollanda’da yaşayan herkes oy kullanabiliyor.

Vekalet yolu ile oy kullanma
Hollanda’da vekalet yolu ile oy kullanmak da mümkün. Her seçmen en fazla iki kişiden vekalet alabiliyor ve kendi oyuyla birlikte oy işlemini gerçekleştirebiliyor. 

Vekalet yolu ile oy kullanmak için seçmen kartının arka kısmını doldurup kimlik fotokopisi ile birlikte sandığa gidilmesi gerekiyor.

Seçmen kartını kaybetme
Oy kullanmak için posta yoluyla belediye tarafından gönderilen seçmen kartının seçim gününe kadar saklanması gerekiyor.  

Seçmen kartını kaybedenler veya yanlışlıkla çöpe atıldığında 11 Mart 2022 tarihine kadar belediyeden yeni seçmen kartı temin edebiliyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın