Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde son 24 saatte 6 bin 996 kişide daha koronavirüs tespit edilirken, toplam vaka sayısı 390 bin 488’e yükseldi.

Geçen hafta Cuma günü rekor kırarak 11 bin 127'ye kadar yükselen günlük vaka sayısında düşüş yaşanmaya devam ediyor.

Hollanda'da dün açıklanan 106 can kaybının ardından, bugün 87 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Hollanda'da Covid-19 kaynaklı toplam ölü sayısının ise 7 bin 769’a yükseldiği açıklandı.

Hastanede tedavi altına alınan hasta sayısı son 24 saatte 261 kişi artarken, hastanede toplamda tedavi gören korona hastasının 2 bin 512 kişi olduğu açıklandı. Dün 612 kişinin yoğun bakımda olduğu bildirilirken,  bugün ise yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısının 607 kişi olduğu belirtildi.

Hollanda'da koronavirüs vaka sayısının açıklanandan daha fazla olduğunu belirten RIVM, sadece test edilmiş vaka sayılarını bildirdiğini ve herkesin test edilmediği bilgisini paylaştı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU