Hollanda’daki internet servis sağlayıcılarından KPN ve Ziggo abonelik ücretlerine 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olmak üzere zam yaptıklarını açıkladı.

KPN: Ortalama 1,90 euro zam
KPN aylık internet abonelik ücretlerine ortalama 1,90 euro zam yapacağını duyurdu. Şirket açıklamasında “enflasyon ve veri kullanımındaki artış nedeniyle maliyetlerin yükseldiği” kaydedildi. 

Şirket 1 Temmuzdan itibaren internet aboneliğine ortalama 1,90 euro, 1 Ağustostan itibaren sabit telefon kullanımına 1 euro zam yapacak. XS4all abonelik ücreti ise 1 Eylülden itibaren artacak.

KPN’in yeni tarife ücretleri ve daha geniş bilgi için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

Ziggo: Ortalama 2,12 euro zam
KPN’in rakip firmalarından Ziggo ise internet tarifelerine 1 Temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere ayda ortalama 2,12 euro zam yapılacağını açıkladı. Buna karşı şirketin en pahalı aboneliği olan “Giga” paketinin ücreti düşürülecek.

Ziggo zam ile ilgili yaptığı açıklamada “Ne yazık ki, ağ ekipmanı ve enerji gibi yüksek maliyetlerle karşı karşıya kaldığımızdan dolayı bu kaçınılmazdır.” dedi. Ortalama yüzde 3,5 oranında zam yapılacağını belirten şirket  “Ürün ve hizmet maliyetlerinin Hollanda'nın her yerinde keskin bir şekilde artmasına rağmen, bu oran değişikliğini mümkün olduğunca sınırlı tuttuk.” şeklinde açıkladı.

Abonelikler arasında en büyük fiyat artışı, internet, interaktif TV ve sabit telefon hattının birlikte kullanıldığı aboneliklerde yaşanacak. Bu şekildeki kombine paketlerin fiyatı 3,50 euro artacak.

Yalnızca internet veya internet/TV kombinasyon paketi aboneliklerinde ise daha az zam olacak. Buna karşı maksimum 1 Gbit/s indirme hızına sahip Giga Abonelik ücreti ayda 3,50 euro ucuzlayacak.

Ziggo yeni tarife miktarlarını web sitesinin “Tarifeler” sayfasında her abonelikte ayrı olarak gösteriyor. Yeni tarife miktarını görmek için bu linki ziyaret edebilirsiniz. 

Bunun yanı sıra Ziggo, yeni şartname koşullarında da değişiklik yaptı. Şirket açıklamasında, fiyatların Merkezi İstatistik Ofisi’nin (CBS) açıkladığı tüketici fiyat endeksine göre yıllık olarak artırıldığı belirtildi. Ancak ufak bir ayrıntı da bulunmakta: enflasyon düşerse fiyatlar aynı kalacak.

Foto: Stephen Phillips - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın