Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde son 24 saatte 6 bin 854 Covid-19 vaka sayısı tespit edildiği, toplam vaka sayısının 181 bin 498’e ulaştığı bildirildi.

Bugün 65 kişinin daha hastanede tedavi altına alındığı Toplamda 1353 kişinin hastanede tedavi edildiği, 252 kişinin de yoğun bakımda olduğu ifade edildi. 

Ülkede dün açıklanan 17 ölümün ardından bugün 12 kişinin korona nedeniyle hayatını kaybettiğinin kayıtları geçtiği bildirildi. Toplam ölü sayısının ise 6 bin 596’ yükseldiği aktarıldı.

Amsterdam 594 yeni vaka ile ilk sırayı korurken, onu 433 ile Rotterdam ve 286 ile Den Haag takip etti.

GGD'nin RIVM'e sayıları bildirmekle gecikmesi sebebiyle günlük vaka sayılarının tam olarak sahadaki gerçeği yansıtmadığı uyarısı ile verileri aktarmaya devam ediyoruz.

Hollanda’da yarın günü yeni tedbirler açıklanacak

Hollanda Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, alınacak yeni tedbirlerin yarın akşam saat 19:00’da (Salı) başbakan Rutte ile yapacakları ortak basın toplantısında açıklanacağını duyurdu.

Bakan De Jonge, son günlerde görülen artışın endişe verici olduğunu belirterek, Hollanda’nın kendini daha ağır tedbirlere hazırlaması gerektiğine vurgu yaparak sözlerini tamamladı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU