Hollanda Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü’nün (RIVM) yaptığı açıklamaya göre, günlük vaka sayısı son 24 saatte 16 bin 364’e çıktı. Bu, salgının başlangıcından bu yana ülkede açıklanan en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

Ülkedeki hastanelerde tedavi gören Kovid-19 hastalarının sayısı son 24 saatte 1699'a ulaşırken, yoğun bakımdaki hasta sayısının 330 olduğu ve 26 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Haftalık ortalama vaka sayısı da rekor kırdı. Geçtiğimiz bir hafta içinde 86 bin 384 kişinin testi pozitif çıktı. Bununla birlikte günlük ortalama vaka sayısı 12 bin 341’e yükseldi.

Hükümet, 2 Kasım'da, Kovid-19 vaka sayılarının artmaya başlamasının ardından maske ve mesafe kuralının geri getirildiğini ve Kovid-19 kartı uygulamasının kapsamının genişletildiğini açıklamış, bu kuralların değişebileceği sinyalini vermişti. Çarşamba günü gerçekleşen Salgın Yönetimi Ekibi (OMT) toplantısından sonra hükümete yapılan tavsiyeler listesinde ise kısa dönem kapanma ve bir dizi tedbir öne çıktı.

OMT tavsiyelerinin yürürlüğe girip girmeyeceği, hükümet yetkilileri ve Başbakan Rutte arasında bugün gerçekleştirilen Catshuis görüşmelerinde belirlenecek.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU