Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde vaka sayısı düne göre 4 bin 532 artarak 11 bin 214 olarak tespit edildi. Vaka artışının GGD'de iki gündür yaşanan sistem arızası nedeniyle testlerin sonuçlarının zamanında girilemediğinden kaynaklandığı açıklandı.

Hastanede tedavi altınan hasta sayısı son 24 saatte 142 kişi artarken, hastanede toplamda tedavi gören korona hastasının bin 964 kişiye yükseldiği belirtildi. Yoğun bakım ünitelerinde son 24 saatte 28 hasta daha tedavi altına alınırken, yoğun bakımda tedavi gören toplam hasta sayısının 526 kişi olduğu açıklandı.

Hollanda'da dün açıklanan Kovid-19 kaynaklı  86 can kaybının ardından, bugün 77 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Hollanda'da koronavirüs kaynaklı toplam can kaybı 10 bin 246'ya yükselirken, toplam vaka sayısı ise 639 bin 746 olarak gerçekleşti.

Dün ve dünden önceki gün vaka sayısının, GGD'de yaşanan sistem arızası nedeniyle gerçekte bildirilenden daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Kayıt altına alınamayan vakalar, önümüzdeki günlerde pozitif vaka sayısının daha yüksek olacağı anlamına geliyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU