Sivil toplum örgütlerine göre, kentlerde yeterli umumi tuvalet bulunmaması nedeniyle, özellikle sağlık sorunu bulunan kişiler, sokağa işemek zorunda kalıyor.

Hollanda medyasına göre, sokağa işeyenlere para cezaları, Amsterdam ve Rotterdam gibi büyük kentlerin aksine, daha küçük yerleşim yerlerindeki kişilere verildi.

Terschelling, Valkenburg ve Schouwen - Duvenland gibi gibi küçük köy ve kasabalar, nüfusa oranla en fazla sokağa işeme cezası verilen yerler oldu.

Hollanda'da kamusal alanlardaki tuvalet sayılarının arttırılması nedeniyle, 2014 yılına göre, sokağa işeme oranlarında düşüş yaşandığı belirtiliyor. 6 yıl önce, 20 binden fazla kişi, kamusal alanda ihtiyaç giderdiği için para cezasına çarptırılmıştı.

Yaşlı ve mesane hasatalarının sorunlarıyla ilgilenen 13 sivil toplum kuruluşuna göre, belediyeler umumi tuvalet sağlama konusunda geçmişe göre daha iyi durumda olsa da, hala bu konuda sorunlar devam ediyor.

Hollanda'da kamusal alanlarda umumi tuvalet eksikliği yüzünden hala mesane hasatalarının dörtte biri evden çıkmaya korkuyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!