Hükümet  asgari düzeyde veya biraz üzerinde geliri olan kişilerin, artan enerji fiyatlarını kompense etmek için ekstra 200 euro ödeneceğini açıkladı.

Sosyal işlerden sorumlu Devlet Bakanı Dennis Wiersma, bakanlar kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, düşük gelirli vatandaşların artan enerji masrafına yardımcı olmak amacıyla,  daha önce kararlaştırılan vergi indirimine ek olarak, 200 milyon euro bütçe ayrıldığını aktardı. 

Hükümet daha önce de 3,2 milyar euro bütçe ayırmıştı. Bu miktar hanelere vergi indirimi olarak yansıtılacak, bu sayede ortalama kullanımı olan haneler gelecek yıl yaklaşık 400 euro daha az enerji vergisi ödeyecek.

Wiersma açıklamasında yeni kararlaştırılan yardımının belediyeler aracılığıyla ödeneceğini, sosyal yardım ödeneği alan kişilerin bu miktarı otomatik olarak alacağını duyurdu. 

Bu yardımdan yararlanabilecek olan düşük gelirli serbest meslek sahipleri ve IOW veya AOW (ek emekli maaşı olmadan) hakkına sahip olanlar gibi diğer  düşük gelirli kişilerin bizzat belediyeye başvurması gerekiyor.

Enerji giderlerine yapılacak yardımın 2022 yılı ilk çeyreğinde gerçekleşmesi planlanıyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU