Salı akşamı yayınlanan Opsporings Verzocht programı sonrası yüzlerce ihbar alındığını belirten polis sözcüsü, bu ihbarlardan bir tanesinin Esmee’ye ait bisikletin bulunmasında fayda sağladığını belirtti. 

Sözcü bisikletin bulunduğu noktanın, Esmee’nin en son görüldüğü Vijf Meiplein ve cesedinin bulunduğu Melchior Treublaan’a uzak olduğuna dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta Perşembe gecesi kayıp olarak bildirilen ve tüm aramalara rağmen bulunamayan 14 yaşındaki, Hazerswoude-Rijndijk’lı Esmee’nin cansız bedeni, yılbaşı günü Leiden  Melchior Treublaan'daki bir oyun parkında bulunmuştu. 

Polis sözcüsü; Esmee’ye ait siyah bisikletin gelen bir ihbar üzerine Van Riebeeckhof’da bulunduğunu, bu adresin Esmee’nin cesedinin bulunduğu Melchior Treublaan'daki oyun parkına uzak olduğunu belirtti. Sözcü “Leiden’ın öbür ucunda” ifadesini kullandı.

Polis şimdi bisikletin bulunduğu yerin yakınındaki kamera görüntülerine ve bir şey görmüş olabilecek mahalle sakinlerine ulaşmaya çalışıyor.

Jimnastik hocası
Yılbaşı günü parkta spor yapan bir grup tarafından bulunan Esme’nin cansız bedeni üzerine harekete geçen polis ekipleri aynı gün 32 yaşındaki jimnastik hocası O. van de G.’yi ‘cinayet veya adam öldürme ve zina’ şüphesiyle gözaltına aldı. 

Savcılık tarafından bu hafta içinde yapılan açıklamada, gözaltında tutulan ve sadece avukatı ile görüşmesine izin verilen jimnastik hocasının Esmee’yi tanıdığı aktarıldı. 

Esmee'nin ailesi ve arkadaşları Cumartesi günü genç kızın küçük yaşlardan beri gittiği at pansiyonunda bir veda töreni düzenleyecek.
 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU