Weeronline meteoroloji kurumundan yapılan açıklamada, bu hafta Perşembe ve Cuma günleri Hollanda’nın Dudley ve Eunice fırtınalarına teslim olacağı belirtildi. 

Açıklamada ülkede ilk kez arka arkaya iki fırtına birden olacağına dikkat çekildi.  

Çarşamba günü rüzgar şiddetinin artacağı belirtilen açıklamada, Perşembe ve Cuma günü rüzgar şiddetinin saatte 120 kilometreyi geçeceğinin tahmin edildiği ve büyük ihtimalle “sarı” veya “turuncu” alarm verilebileceği belirtildi.

Dudley fırtınasının Perşembe günü Wadden bölgesinde ve Kuzey Hollanda'da etkili olacağı belirtiliyor. Cuma günü beklenen Eunice fırtınası ise, özellikle batı kıyılarında etkili olacak.

Her iki fırtınanın ne kadar kuvvetli olacağının henüz bilinmediği belirtilen weeronline açıklamasında ülkenin kıyı kesimlerinin dışında iç kesimlerinde de etkili olacağı kaydedildi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın