Temel Kalite Kontrol Birimi COKZ tarafından daha önce yapılan kontrollerde şüpheli olarak belirlenen bir yumurta tüccarının evi ve işyeri NVWA ve polis ekiplerince arandı. Yapılan aramada 750 bin euro nakit para ve üzerinde damga bulunmayan 110 bin yumurta ele geçirildi.

Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu NVWA’nın Cuma günü yaptığı açıklamaya göre; bu hafta Salı günü, söz konusu kişinin Güney Hollanda’da bulunan evi ve işyeri arandı. 

Arama sırasında görevli olan dedektif köpekler yardımıyla desteler halinde nakit para ele geçirildi.

Şüphelinin organik yumurta ticareti yapma ruhsatı olmamasına rağmen, ofisinde çok sayıda boş organik yumurta ambalajı stokladığını belirten NVWA, aramada ayrıca üzeri henüz damgalanmamış binlerce yumurta ve damgalama işlemini yapmak için kullanılan makinenin ele geçirildiğini kaydetti.

Yumurtaların üzerindeki damga, ürünlerin hangi kümes hayvanı çiftliğine ait olduğunu gösterir. NVWA ele geçirilen 110 bin damgasız yumurtanın menşeinin bilinmediği için imha edildiğini açıkladı.

Gözaltına alınan yumurta tüccarının daha önce de menşei belirli olmayan yumurtaların ticaretini yaptığı için hüküm giydiği belirtiliyor.

Yakalanan adam hakkında savcılık adli işlem yaparak olayın inceleneceğini açıkladı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın