Hollanda'nın Leiden kentinde 1973-1986 yılları arasında, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak çalışan Dr. Jos Beek'in, doğurganlık tedavileri sırasında kendi spermlerini kullandığı ve en az 21 çocuğa babalık yaptığı ortaya çıktı.

Alrijne Hastanesi tarafından bildirilen vakada Dr. Jos Beek’in, 25 yıl boyunca Leiderdorp'taki Elisabeth Hastanesi'nde çalıştığı ve daha sonra Alrijne hastanesine geçtiği belirtildi. Omroep West'e açıklama yapan Hastane Müdürü Peter Jue, "Bu doktorun davranış şekli kabul edilemez" şeklinde ifade kullandı.

Olay DNA eşleşmesiyle ortaya çıktı
Olay, insanların biyolojik ailelerini bulmasına yardım eden Fiom Vakfı'nın 21 çocukta DNA eşleşmesi olduğunu keşfetmesi sonucunda ortaya çıktı.

Yapılan araştırma sonucu 21 annenin, Elisabeth Hastanesi'nde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Jas Beek tarafından tedavi edildikten sonra doğum yaptığı belirlendi.

Beek'in kendi evliliğinden olan "resmi" çocuklarından birinin DNA'sının, tedavi sonrası doğan 21 çocukla eşleşmesi üzerine Fiom Vakfı, hastaneyi durumdan haberdar etti.

Başka çocuklar da olabilir
Hastane, jinekoloğun Leiderdorp'ta kaç hastayı tedavi ettiğinin bilinmediğini çünkü bu dosyaların çoktan imha edildiğini belirtiyor. 

Hastane Müdürü Peter Jue, ortaya çıkartılan 21 çocuktan daha fazlasının olabileceğini belirtirken, “Bu nedenle, bu jinekolog tarafından tedavi edilen herkesi başvuru yapmaya çağırıyoruz." dedi.

Jos Beek ilk değil
2019 yılında vefat eden Jos Beek, Hollanda'da çocuk sahibi olmak isteyen kadınlarda, bağışçılar yerine kendi spermlerini kullandığı belirlenen üçüncü doktor oldu. 

Hollanda’da Jan Karbaat 80 kadında kendi spermlerini kullandığı ortaya çıkartılmış ilk kişiydi. Jan Wildschut ise aynı işlemi Zwolle'deki Sophia Hastanesi'nde ve daha sonra Isala Hastanesi’nde uygulamıştı.  

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın