FNV başkanı Tuur Elzinga'ya göre, geçen hafta sonu Schiphol'deki grev çok daha büyük bir sorunla karşı karşıya olunduğunu gösteriyor.

Trouw gazetesine açıklamalarda bulunan FNV sendikası başkanı Tuur Elzinga, hükümetin kısa sürede düşük gelirlilerin alım gücünü artıracak nitelikte bir girişimde bulunmazsa, KLM personelinin grevi niteliğinde birçok eylemin gerçekleşeceği uyarısında bulundu. Elzinga’ya göre birçok sektörde çalışanlar arasında memnuniyetsizlik giderek artıyor. 

İşverenler ve politikacıların, satın alma gücünü korumak için hızla yardım eli uzatmak zorunda kalacakları uyarısında bulunan Elzinga, aksi halde çok daha büyük toplu eylemlerin olacağı öngörüsünde bulundu.

Elzinga, “Otobüs şoförleri, çağrı merkezi çalışanları, süpermarketlerdeki ve dağıtım merkezlerindeki insanlar, korona krizi sırasında toplumu ayakta tutmak için çok çalıştı. Bunun maaşlara yansıdığını görmüyorlar ve artan fiyatlar karşısında şimdi daha fazla sorunla karşı karşıyalar” dedi.

FNV kısa süre önce yaklaşık 20 bin sendika üyesi arasında büyük bir anket gerçekleştirdi. Ankete katılanların yüzde 29'u artık her ay para sıkıntısı çektiğini belirtiyor. Katılımcıların yüzde 34'lük bir kesimi ise deyim yerindeyse “yastık altı” yapmak için para ayıramadığını belirtiyor.

FNV yıllardır asgari ücretin saatlik 14 euro olması için uğraşıyor ancak son koalisyon anlaşmasında kabine en fazla 11 euro ve 39 sente kadar çıkmaya karar verdi.  

Saatlik ücretin 14 euronun çok altında kalan sektörlerde artık konuşma zamanının yavaş yavaş bittiğini belirten Elzinga, “Bir sendika olarak siyasi bir ültimatom vermemiz gerektiği noktasına geldik. Asgari ücreti yükseltin yoksa, sendika olarak tüm bu sektörlerde aynı anda greve gideceğiz.” dedi.

Elzinga şuanda toplu grev için belirlenmiş bir gün olmadığını ancak bu gidişata göre “o günün” yaklaştığını düşündüğünü, sözlerine ekledi.

Foto: Remy Gielink - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın