Hollanda’nın en büyük işçi sendikası FNV, üyeleri arasında yaptığı bir anket sonucuna dayanarak yaptığı açıklamada, sürekli artan fiyatlar karşısında vatandaşların cüzdanının beklenenden daha fazla etkilendiğini belirtti. 

FNV açıklamasında bu duruma karşı ücretlere zam yapılması çağrısında bulundu. FNV başkan yardımcısı Zakaria Boufangacha "İşverenler artık cüzdanlarını çıkarmak zorunda" dedi. 

Anket sonuçları endişe veriyor
Ankete katılan yaklaşık 20 bin FNV üyesinin yüzde 63’ü son dönemde akaryakıt, enerji ve yiyecek fiyatlarının artması nedeniyle, ay sonunu zor getirdiğini, yüzde 29’u ise daha ay sonu gelmeden cebindeki paranın bittiğini belirtiyor.

FNV başkan yardımcısı Zakaria Boufangacha konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Rakamlar, özellikle düşük ve orta gelirli insanlar arasında, CPB tarafından tahmin edilenden çok daha endişe verici.. Eğer bir öğünü atlarsanız veya doktora veya dişçiye gitmeyi bırakırsanız, bu geçiminizin temellerinin zedelenmesi demektir.” dedi.

FNV anketinde ortaya çıkan en çarpıcı sonuçlardan bir tanesi de vatandaşların borç birikimine düşmemek için radikal önlemler alması. Elde edilen sonuçlara göre ankete katılanların yüzde 35'i artık kıyafet almıyor, yüzde 17'si doktora veya dişçiye daha geç gidiyor ve yüzde 6'sı ise öğün atlatıyor.

Aksi halde ülkesel eylemler başlayacak
Boufangacha, insanların maaşlarıyla geçinebilmeleri için ücretlerinin artması gerektiğine vurgu yaparken, “Maalesef yıllardır ücretlerin ekonomik büyümenin ve dolayısıyla şirket kârlarının gerisinde kaldığını görüyoruz. Bu nedenle maaşların, fiyat artışlarına yönelik olarak ayarlanmasını istiyoruz.” dedi.

Boufangacha, ücret artışının olmaması halinde şirket bazında ve hatta ülkesel olarak eyleme geçileceğini tahmin ettiğini dile getirdi.

Foto: Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın